Wierden
info@tuinbeheertwente.nl

Groendak

Wat is een sedumdak/groendak?

Zoals het woord zegt is een Sedumdak niets minder dan een dak waar Sedum overheen groeit. De Sedumplant is een zeer sterke plant die tegen langdurige droogte, kou en warmte kan.

Functie Groendak/Sedumdak

Daarnaast staat de plant bekend om zijn geweldige functie, het opslaan van grote hoeveelheden water. Er bestaan in totaal 250 verschillende soorten Sedum planten. Allemaal met vrijwel dezelfde kenmerken. Ze groeien goed op elk soort ondergrond. Het aanleggen van een Sedumdak gaat gemoeid met kennis, Zo moet uw dak aan een bepaalde stevigheid voldoen, daarnaast moet het worden aangelegd met de juiste hoeveelheid Sedum en de juiste ondergrond en drainage. TuinbheeerTwente heeft unieke samenwerkingen om uw Sedumdak perfect aan te leggen. Zo wordt bijvoorbeeld voordat het dak aangelegd wordt altijd eerst door een bouwkundige berekend of uw dak wel sterk genoeg is voor een Sedumdak.

Waarom een sedumdak?

Een Sedumdak zorgt voor een verhoogde levensduur van uw dakbedekking. Het effect van zonlicht en regen wordt weggenomen en de temperatuurschommeling van het dak verkleind. Deze samenhang van omstandigheden verhoogt de levensduur van de dakbedekking. Daarnaast zorgt een Sedumdak voor een geluiddempende werking. Een Sedumdak zorgt ervoor dat de dakbedekking zeker twee tot drie keer langer mee gaat.

Subsidie regeling

Een dak vol sedum (vetplantjes) op uw woning, garage, school of kippenhok: niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Sedumdaken kunnen veel water opslaan en verminderen zo wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Daarnaast heeft een sedumdak een goede isolerende werking, het verlengt de levensduur van de onderliggende dakbedekking en het zorgt voor meer groen in de stad.

Offerteaanvraag TuinbeheerTwente

Vraag geheel vrijblijvend uw offerte aan!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]